Jeg skal flytte

Jeg skal flytte! Å flytte er både spennende, stressende og litt skummelt. Få all informasjon du trenger for flyttingen din. «Jeg skal flytte i 2022»!

jeg skal flytte

Jeg skal flytte i år

Skal du flytte i år? Få all informasjon du trenger for flyttingen din samlet på ett sted.

Flyttemelding

Skal du flytte, må det sendes flyttemelding til Folkeregisteret. Flyttemeldingen må leveres tidligst 31 dager før og senest åtte dager etter flyttingen. Endring av bostedsadresse kan endre hvilke kommune du skal skatte, stemme eller motta offentlige ytelser fra. Derfor er det viktig å få dette på plass så fort som mulig. Du kan enkelt sende elektronisk flytteskjema via Skatteetaten, hvis du skal flytte i Norge.

Posten flytting

Husk å meld adresseendring til Posten når du flytter. Ellers risikerer du at brev og pakker havner feil. På Posten.no kan du både melde flytting til Posten og Folkeregisteret. Det er noe behandlingstid, derfor er det lurt å melde flytting i god tid. Slik at du har oppdatert postadresse dagen du har flytter inn. Du må benytte BankID for å bekrefte at det er deg. Bedrifter og næringsliv må melde adresseendring på Bring.

Siste artikler:   Flytte møbler   Flyttetips   Flyttecontainer

Skatteetaten flytting

På skatteetaten.no finner du all informasjon du trenger enten du skal flytte fra, til eller mellom kommuner i Norge. Her kan du også endre bolignummer (hvis det er registrert feil) og endre postadresse. Korrekt beskjed angående lokasjon er viktig slik at du skatter riktig, på kommune eller land nivå. Du kan lese mer om å melde flytting på deres nettside.

Flytte til utlandet

Å flytte til utlandet er spennende, men kan også være komplekst. Spesielt hvis du skal ha med deg eiendeler og møbler. Hvordan flyttingen foreløper avhenger hvor du skal flytte. Skal du flytte til et land i Europa, er det enkleste å velge et flyttebyrå i Norge, som tilbyr utenlandsflytting. Skal du flytte lengre internasjonalt til f.eks. USA eller Australia, er den mest effektive transporten båt eller fly. Her er det store internasjonale flytteselskaper som tilbyr slike løsninger. Du må også huske å melde flytting til utlandet i folkeregisteret.

Flyttetips

Å flytte kan være stressende. Det er mange grep du kan gjøre, for en enkel mer effektiv flytting:

 • Planlegg i god tid
 • Få hjelp av flinke venner, hvis du skal flytte selv
 • Rydd og kast alt du ikke skal ha med deg på flyttelasset
 • Pakk smart, bruk solide esker og bokser
 • Pakk i lett tilgjengelige esker, det du må ha «for hånden»
 • Sjekk om du har flytteforsikring, hvis du skal flytte selv
 • Overfør strøm, TV og bredbånd i god tid før flyttingen
 • Husk å meld adresseendring i Posten
 • Skal du benytte flyttebyrå, innhent tilbud fra minimum fem firma
 • Spar penger ved å gjøre deler av jobben selv, f.eks. pakking, vasking og bæring

Hvor melder man flytting

Skal du flytte, må du sende flyttemelding til Folkeregisteret. Det må sendes tidligst 31 dager før, og senest åtte dager etter du har flyttet. Ordn dette i god tid før flyttingen. Jo mer du får på plass før du flytter, jo enklere blir det. Ved å sende inn flyttemelding i god tid, sørger du også for at levering av post, blir raskest mulig oppdatert. Du kan lese mer om adresseendring og flyttemelding i artikkelen Flyttemelding.

Flytte strøm

Å glemme å flytte strømavtale når du flytter, kan bli kostbart. Før måtte man si opp strøm og nettleie ved innsending av flyttemelding til Folkeregisteret. I dag er strømleverandøren ansvarlig for å ordne det, når flyttemeldingen leveres. Men du må huske på å bestille strøm til ny adresse. Det gjøres via din nye strømleverandør. Oppgi dato for flytting, og korrekt kontaktinformasjon. Ordn overføring av strøm og nettleie i god tid før du flytter, da blir det en mindre ting å tenke på under flyttestresset. 

Midlertidig flytting

Ved midlertidig flytting kan du bestille midlertidig ettersending, som sørger for at posten blir ettersendt til midlertidig adresse. Brev sendes til Norge, og utlandet. Pakker videresendes kun i Norge. Denne løsningen benyttes, når du vet at du skal tilbake til din opprinnelige adresse. Ved varig flytting, må du ordne varig adresseendring. 

Flyttehjelp Nav

Du kan få flyttehjelp fra Nav hvis du er arbeidssøker, har nedsatt arbeidsevne, er enslig forsørger, enke eller tidligere familiepleier. Man har også mulighet til å søke om støtte for flytteutgifter, hvis en må flytte i forbindelse med jobb. Det inkluderer også Norden, samt EU/EØS. Du kan få dekket nødvendige utgifter hvis du må flytte, for å fullføre utdannelsesforløp, kurs eller opplæring. Husk at du må søke om stønad, før du flytter.

Flyttebyrå eller flytte selv?

Du kan selv velge om du ønsker å bruke et flyttefirma, eller flytte selv. Skal du bruke flyttebyrå, må du innhente tilbud fra minimum to byråer. Det laveste tilbudet blir dekket. Les mer om satser på stønad på Nav sine hjemmesider

Mellomlagring flytting

Mange har behov for mellomlagring ved flytting. Skal du flytte selv, kan du ta direkte kontakt med et minilager som bistår deg. Her kan du lagre eiendeler på kort eller lang sikt. Mange lager aktører har fleksible avtaler, som gjør at du kan hente eller levere eiendeler hele døgnet. PS! Velg et minilager, som tilbyr fleksibel tilgang, og som har gode sikkerhetsrutiner. Skal et flyttebyrå flytte for deg, har de ofte egne avtaler med lagerutleie aktører, og ordner lagring for deg. Det er hensiktsmessig å sjekke opp avtalen flyttebyrået har, slik at du har tilgang hele døgnet. 

Flytteesker og flytteutstyr

Flyttemateriell og flytteutstyr gjør flyttingen enklere. Skal du flytte selv bør du kjøpe inn dette på forhånd. Skal et flyttebyrå, flytte for deg har de ofte eget flyttemateriell. Ønsker du å pakke selv, kan du be flyttefirma levere materiell du trenger i forkant. Typisk materiell du trenger er:

 • Flytteesker og bokser
 • Garderobeesker
 • Flyttepledd eller tepper
 • Pakketeip
 • Emballasje

Flytting bedrift

Er du bedrift å skal flytte? Flytting for bedrift eller kontorflytting, er en omfattende prosess som krever planlegging og koordinering. CreaMan AS flyttebyrå har utført mange oppdrag for næringsliv og det offentlige. I Oslo regionen kommer vi på kostnadsfri befaring i forkant, og planlegger flyttingen sammen med dere. Vi sørger for at bedriftsflytting går knirkefritt. Utfører flytting av kontor og bedriftslokaler i hele Norge, samt til alle EU land. Kontakt for priser eller mer informasjon.

Flytte folkeregisteret

folkeregisteret på Skatteetatens hjemmeside melder du flytting. Folkeregistere inneholder informasjon om alle personer som er bosatt i Norge. Her kan du:

 • Melde flytting internt i Norge
 • Melde flytting til Norge
 • Melde at du skal flytte fra Norge
 • Endre postadresse
 • Endre bruksenhetsnummeret/ bolignummer på din husstand
 • Melde flytting til, fra eller internt på Svalbard

Flytte tunge møbler

De fleste husholdninger har tunge møbler som piano, sofaer, hvitevarer, tv – skjermer, garderobeskap og safe. Å flytte tunge ting internt i huset går ofte greit, med hjelp fra gode venner. Skal du flytte tunge eiendeler til en annen lokasjon, bør du vurdere bistand fra et flyttebyrå. Dette for å unngå skader på møblene og, løftebelastning. Flyttebyråer bruker spesialtilpasset flytteutstyr, som gjør flytting av tunge ting enklere. Å flytte selv, kan ofte «koste mer enn det smaker». Les mer i innlegget Flytte møbler

Flytte til annen kommune

Skal du flytte innenlands, til en annen kommune må du melde fra til folkeregisteret elektronisk. Flyttingen vil kunne endre hvilke kommune du skal stemme i, skatte til og få eventuelle offentlige ytelser fra. Norge er et stort land, med lange avstander. Å flytte langt i Norge, er en tidkrevende prosess, som krever god planlegging. I artikkelen Flytte mellom byer, kan du lese mer om flytting internt i Norge.

Hva koster flyttebyrå

Hva flyttebyrå koster avhenger av kompleksiteten på flyttingen. Skal man f.eks. flytte langt, og transportere store mengder eiendeler, koster det mer enn mindre flytteoppdrag over kortere strekninger. Ved å innhente tilbud fra flere flyttebyråer å sammenligne priser, kan du også spare penger. Men det er ikke nødvendigvis lurt å velge det billigste byrået. Ved å gjøre deler av jobben selv, f.eks. å pakke og bære gjør du flyttingen rimligere. Du kan lese mer om pris, og hvordan spare penger i artikkelen Hva koster flyttebyrå

CreaMan AS Flyttebyrå

CreaMan AS flyttebyrå, bistår deg når du skal flytte. Vi har de siste årene utført mange hundre flytteoppdrag for private og bedrifter. De senere år har vi hatt sterkt fokus på kundetilfredshet, det har gitt resultater. CreaMan AS flyttefirma er det høyest rangerte flyttebyrå i Oslo, med over 150 fem stjerner anmeldelser på Google. KLIKK for å lese anbefalinger. Vi flytter i hele Norge, og utfører utenlandsflytting til EU. Kontakt for mer informasjon eller pristilbud. 

Hva koster flyttebyrå

Flytte i år?

Skal du flytte i år, er CreaMan AS flyttebyrå det perfekte valget. Vi utfører alt innen flytting for private, næringsliv og offentlige aktører. Utfører små og store flytteoppdrag i Oslo, og ellers i landet. Som totalleverandør bistår vi fra A til Å i flytteprosessen. Fra flyttevask til pakking, montering, bæring og transport. Vår søppeltaxi kjører også bort all søppel og avfall du ønsker å bli kvitt. Trenger du flyttemateriell til pakkingen, kan vi levere dette i forkant. Med mange hundre flytteoppdrag de siste årene har vi opparbeidet oss solid erfaring, som kommer kundene til gode. Høy kvalitet, hyggelige flyttekarer, profersjonell tilnærming og gode priser. Kontakt for befaring eller uforpliktende pristilbud. Vi ser frem til å høre fra deg!