Flyttetips 2022

Flyttetips
Bestill flyttebyrå

CreaMan AS er flyttebyrå Oslo og tilbyr flyttehjelp i hele landet. Vi har høy grad av fleksibilitet, og hjelper deg med hele eller deler av flytteprosessen. Kontakt for tilbud eller priser.

Arbeidsfordeling 

Flytte selv, eller bruke flyttebyrå? Et smart flyttetips er å vurdere arbeidsfordelingen før du flytter. Skal du:

 • Utføre alt av flyttingen selv?
 • La et byrå ta alt av flyttingen for deg?
 • La et flyttefirma gjøre deler av jobben?
Gjøre jobben selv

Å flytte selv medfører at du gjør hele jobben. Både når det kommer til montering, pakking, bæring, rengjøring og transport. Skal du flytte selv, bør du ha gode hjelpere, kapasitet og en stor varebil tilgjengelig. Du bør også planlegge godt, og sette av god tid. Største fordelen med å flytte selv, er at du sparer penger.

La et firma gjøre hele jobben

Ved å la et flyttebyrå gjøre hele jobben, unngår du stresset med flyttingen, og du sparer tid. Ulempen er prisen det koster. Et flyttefirma kan bistå med planlegging og gjennomføring. De kan tilby:

 • Flyttemateriell
 • Pakking
 • Montering
 • Bæring
 • Rengjøring
 • Bortkjøring av søppel
 • Mellomlagring
 • Transport
La et flyttebyrå gjøre deler av jobben

Dette er en ofte en smart løsning, mange bruker. Som privat person har man ofte kapasitet til å gjøre deler av jobben selv. Som å montere ned, pakke, rydde, rengjøre og hjelpe til å bære. Flyttebyåret kan så transportere flyttelasset til avtalt lokasjon. De kan også håndtere tunge gjenstander som piano, hvitevarer og store møbler. En hybrid løsning gjør at du sparer penger, samtidig som du setter bort deler av flyttingen du ikke klarer selv. Å velge denne løsning er et smart flyttetips, vi i CreaMan AS ofte anbefaler våre kunder. 

Flyttetips – innhent flere tilbud

Hvis et flyttebyrå skal gjøre hele eller deler av jobben, er et flyttetips å innhente flere tilbud. Få pris fra minimum fem firmaer og sammenlign priser. Sjekk også opp byråenes referanser og kundeanmeldelser på Google, Facebook eller bedriftens nettsider. Vurdere også byråenes forsikringer og deres økonomi på Proff.no Velg et firma som:

 • Ligger ca. på markedspris
 • Har solide referanser
 • Gode forsikringsordninger
 • Solid økonomi  

Tips til flytting og pakking

Ved å pakke riktig sparer du plass, samtidig som du minimerer risikoen for skader på eiendeler under bæring og transport. Det er to ting du må tenke på:

 • Pakke inn eiendeler korrekt
 • Plassere og sikre eiendeler i flyttebilen
Å pakke eiendeler

Å pakke inn eiendeler er viktig. Spesielt gjenstander som er skjøre og skarpe. Eksempler på dette er glass, bilder, kunst, kniver, tallerkener, tv – skjerm, datautstyr og speil. Disse bør pakkes inn i tepper, pledd eller bobleplast. Sikre så de innpakkede eiendelene med pakketeip. Eskene bør fylles helt opp, slik at de ikke kollapser under trykk. Vi har alt du trenger av flyttemateriell, og leverer til deg før flytting. Kontakt oss for informasjon. 

Plassering og sikring

Plasser eiendeler strategisk, for å utnytte plassen best mulig. Gjenstander du ønsker å få ut først, plasseres ytterst. Et smart flyttetips, er å bruke flytteesker av samme størrelse og form, de er enklere å plassere inn. Plasser store gjenstander som piano, skap og sofa innerst og i bunn, og sikr dem med tau. Det er viktig at gjenstandene ikke begynner å bevege på seg under transport. Skjøre gjenstander som flatskjerm, bilder og kunst, bør vurderes fraktes separat. 

Siste artikler:   Flyttecontainer   Movers Oslo   Flyttebyrå pris

Tips til flytting og pakking

Planlegging og koordinering

God planlegging og koordinering, er et viktig flyttetips. Uansett om du skal flytte selv, eller få bistand fra et flyttefirma. 

Flytte selv

God planlegging er viktig, for å sikre en effektiv og koordinert flytteprosess. Spesielt hvis det er snakk om en stor flytting, som involverer mye kolli, og flere mennesker. Skal du flytte selv, bør du sette deg ned, og planlegge prosessen i forkant. Sett opp tidsplan, med punktliste, for hva som skal gjøres når.

Leie flyttebyrå

Skal et flyttefirma bistå deg, kan de hjelpe med planleggingen. De fleste flyttebyrå har god erfaring, med planlegging og koordinering ved flytting. Et smart flyttetips er å velge et flyttebyrå som er dyktig på planlegging og koordinering. Du bør insistere på at de kommer i forkant, og setter opp en flytte – plan sammen med husholdningen. 

Generelle flyttetips

 • Rydd, kast og selg gjenstander før flyttingen. Da blir det mindre å flytte.
 • Skriv punktlister med arbeidsoppgaver, du kan krysse ut underveis.
 • Merk alle flytteesker for en bedre oversikt.
 • Ordne alle registreringer i god tid. Som å avslutte strøm, internettavtaler og adresseendring.
 • Analyser arbeidsfordelingen i forkant. Hva kan du gjøre selv, og hva trenger du hjelp med?
 • Planlegg slik at du har god tid. Sett av mer tid enn det du forventer at du skal bruke. Da blir det mindre stress under flyttingen.
 • Få med deg noen positive og arbeidssomme hjelpere.   

Lykke til med flyttingen!

Vi håper noen av disse flyttetips, kan bidra til en effektiv pakking og flytting. Kontakt oss gjerne for flere tips til flytting, eller hvis du trenger hjelp fra et flyttebyrå. CreaMan AS holder til i Oslo, og utfører flytting i hele Norge. For private, næringsliv og offentlig sektor. Høy grad av fleksibilitet, vi kan utføre hele eller deler av arbeidsoppgavene for deg. Kontakt for bestilling eller priser. Lykke til med flyttingen!