Flyttemelding

Skal du flytte innenlands, må du huske å sende flyttemelding til Folkeregisteret. Den kan sendes tidligst 31 dager før flytting, og senest 8 dager etter. At du flytter, vil kunne endre hvilke kommune du skal skatte til, hvilke du skal stemme i, og eventuelt hvor du skal motta offentlige ytelser fra. Å melde adresseendring er også viktig, slik at du får brev og pakker til riktig sted. 

flyttemelding

Også behov for flyttehjelp? CreaMan AS er flyttebyrå Oslo og hele Viken fylke. Flytter også mellom alle de store byene i Norge, og til de fleste land i Europa. Trygg flytting for private og bedrifter. Kontakt gjerne for gratis befaring eller uforpliktende pristilbud.  

Følg linken for å melde flytting.

Melde flytting til utlandet

Flytter du fra Norge til et land utenfor Skandinavia, må det meldes til Skatteetaten i Norge. Skal du flytte til et land i Norden, skal endringen kun registreres i landet du flytter til. F.eks. skal du flytte til Sverige, så skal du kun melde flyttemelding i Sverige. Men skal du flytte til Tyskland, må du melde det hos Skatteetaten. Du kan lese mer, om å melde flytting til utlandet på Skatteetaten.no

Flyttemelding for barn

Det er egne regler, når man skal registrere flytting for barn. Foreldre kan selv avtale hvilke bostedsordning de skal ha for sine barn, etter samlivsbrudd:

 • Delt fast bosted
 • Fast bosted

 

Adressene til begge foreldrene kan vises i Folkeregisteret, men barn kan kun ha en registrert bostedsadresse. Derfor må avtale om bosted, registreres hos Folkeregisteret, slik at barnas adresse blir riktig. For mer informasjon rundt flyttemelding for barn, gå til Skatteetaten.no

Krav for registrering
 • Foreldrene må være registrert hos Folkeregisteret
 • Barnet eller barnas adresse, må være hos en av foreldrene
 • De må være under myndighetsalder
 • Det må være felles foreldreansvar

Hvor å melde adresseendring?

Det er flere steder du kan gå inn å melde adresseendring. Blant annet:

 • Posten – ved å melde adresseendring via Posten sikrer du at du får brev og pakker når du bytter adresse, samtidig som du enkelt kan samtykke at adresseendringen sendes til Folkeregisteret 
 • Flytteportalendenne adresseendring tjenesten er praktisk, fordi du kan si ifra til alle dine kontakter, kundeforhold og medlemskap på en gang
 • Skatteetaten – her kan du enkelt melde flytting via elektronisk skjema

I dag foretas endring av adresse elektronisk. Du må ofte identifisere deg med BankID. Det er en enkel, trygg og rask måte å foreta adresseendring på. 

Adresseendring bedrift

Skal bedriften din flytte, eller foreta adresseendring? Skal man foreta adressendring for bedrift, er det viktig å melde det til både Brønnøysundregisteret og Bring. Det er ikke Posten, som har bedriftslevering, men Bring. Det er flere ting, du må huske på ved bedriftsflytting. Blant annet:

 • Gi beskjed om ny bedriftsetablering – etablert ny bedrift? da må du gi beskjed om postadresse til Bring.
 • Er du bortreist? Husk å gi beskjed til Bring om å ta vare på posten din.
 • Endre adresse? Når du skal skifte postadresse.
 • Midlertidig endring av adresse? Når du trenger å få  bedriftsposten til et annet sted en periode.

 

Trenger din bedrift hjelp til å flytte? Vi bistår med kontorflytting og kontoravvikling i Oslo og Viken. Demontering, flytting, bortkjøring av søppel, mellomlagring og flyttevask. Totalleverandør av bedriftsflytting. Kontakt for gratis befaring. 

Midlertidig adresseendring

Skal du flytte for en kortere periode, er det viktig å foreta midlertidig adresseendring. Slik at du får pakker og brev til korrekt adresse. Posten tilbyr tjenesten. Den kan benyttes av privatpersoner, og kan omfatte en eller flere personer i samme husstand. Du må sende inn korrekte og fullstendige opplysninger, og motta bekreftelse fra Posten, før avtalen om midlertidig adresseendring er gyldig. 

Endring av midlertidig adresse kan du gjøre her

Les også:  Flytteservice  Flyttebyråer i Oslo  Flyttetaxi  Moving company Oslo  Flyttebyrå Moss  Flytte fra Trondheim til Oslo?  Flytte fra Bergen til Oslo?

Kontakt

Aktuelt

10% Rabatt

Ved bestilling av flytting . Samme høye kvalitet bare bedre pris.