Flytte møbler og ting

Flytte møbler og ting kan være krevende. Spesielt flytting av tunge møbler som piano, kjøleskap og andre store møbler. Det krever sterke hender, og riktig teknikk. Skal møblene også fraktes, trengs en stor vare eller flyttebil. I denne artikkelen ser vi på:

 • Flytte møbler selv. Hva bør du tenke på?
 • Få hjelp av flyttebyrå. Hvordan velge riktig firma?
flytte møbler
Trenger du flyttehjelp?

Trenger du hjelp til å flytte møbler, og andre tunge ting? CreaMan AS flyttebyrå Oslo, bistår med bæring og transport i hele landet. Store og små flytteoppdrag. Kontakt for befaring eller pristilbud.

Flytte møbler og ting selv

Skal du flytte møbel og ting selv, bør du ta hensyn til disse faktorene:

 • Gjenstandenes tyngde og størrelse. Har jeg kapasitet, til å flytte dem selv?
 • Må tingene også transporteres? Har jeg tilgang til stor nok varebil?
 • Er det verdt det, i forhold til å leie flyttefirma?
Tyngde og størrelse. Har du kapasitet?

I en husholdning har man ofte store og tunge gjenstander som kjøleskap, vaskemaskin, sofa, piano, safe og garderobeskap. Å flytte tunge gjenstander krever sterke hender, rett teknikk, flere mennesker og kan hende flytteutstyr. Før du går igang med flyttingen, må du ha dette på plass. Planlegg slik at du:

 • Får hjelp av noen flinke og sterke venner.
 • Har tilgang til flytteutstyr, som f.eks. bæresele til piano.
 • Bruker riktig teknikk for bæring, slik at man unngår skader. Sjekk ut bæreteknikker på f.eks. Youtube.
Skal tingene transporteres?

Å flytte tunge møbler og andre ting innad i hus, er ofte ganske greit. Da holder det med hjelp av noen sterke bekjente. Men skal gjenstandene også transporteres kompliserer det flyttingen. Da trenger man tilgang til en stor flytte eller varebil, og en dyktig sjåfør. Man må også ha bærehjelp, når tingene skal bæres inn igjen. Skal det flyttes langt i Norge eller til utlandet, bør man vurdere flyttebyrå.

Er det verdt å flytte selv?

Flytte møbler og andre ting internt i bolig, går ofte greit selv. Men skal gjenstandene også fraktes, bør man vurdere om det er verdt å flytte selv. Ja flyttefirma koster penger, men vurder det opp imot den tiden du bruker på å flytte. Kanskje du må ta flere arbeidsdager fri, leie flyttebil, ha barnepass osv. Kanskje det å leie et byrå ikke blir så gærent prismessig allikavell. Da slipper du også det verste flyttestresset.  

Møbler er skjøre

Husk også at mange møbler er skjøre og kostbare. Som f.eks. piano, tv – skjermer, sofaer og nye kjøleskap. Flytter du selv er risikoen større for skader under bæring og transport, enn hvis du overlater det til profersjonelle. Flyttebyrå har også ofte gode skadeforsikinger, som sikrer dine eiendeler under flyttingen.

Siste artikler:   Flyttetips    Flyttecontainer   Movers Oslo

flytte tunge ting

Profersjonell hjelp til flytting av møbler

Trenger du profersjonell hjelp til flytting av møbler og andre ting, vurder disse to faktorene:

 • Arbeidsfordeling – Hva kan du gjøre selv?
 • Hvordan velge riktig flyttebyrå?
Spar penger, gjør deler av jobben selv

Du kan spare penger, ved å gjøre deler av jobben selv. Du kan f.eks. avtale med flyttebyrået at du ønsker å montere ned, pakke og bære ut selv. Flyttefirma står for transporten og bæring av tunge møbler. Her er de fleste byråene fleksible. Ved å gjøre deler av flyttingen selv, kan du spare mye penger.

Å velge riktig flyttefirma

Når du trenger hjelp til å flytte møbler og andre tunge ting, er det viktig å velge riktig flyttebyrå. Noen tips er:

 • Innhent minimum fem tilbud. Sammenlign priser, og velg verken det dyreste eller billigste. Velg et firma på ca. markedspris.
 • Vurder byråenes referanser og anmeldelser på Google, Facebook, 1881 og firmaenes nettsider.
 • Sjekk byråenes økonomi på Proff.no
 • Vurder firmaenes forsikringsavtaler
 • Insister på kostnadsfri befaring i forkant. Da kan du møte flyttefolkene ansikt til ansikt før flyttingen. Slik får man bedre inntrykk av firmaet.