Flytteforsikring for 2022

Flytteforsikring må være på plass før du flytter. Innboforsikring kan sikre ditt flyttelass, hvis flytte forsikring er inkludert. Ved valg av forsikring bør vurderes både pris og betingelser, og du bør innhente tilbud fra flere selskaper. 

flytteforsikring

Bestille flyttebyrå? CreaMan AS flytter i hele Norge. Har alle forsikringer du trenger for en trygg flytting. Kostnadsfri befaring i Oslo og omegn. Kontakt for pris.  

Privat flytteforsikring

Er du på flyttefot, må du ha forsikringer i orden. Enten du skal flytte selv, eller få hjelp av et flyttebyrå. Flytteforsikring sikrer ditt flyttelass under bæring og transport. Mange har verdifulle eiendeler, disse er sårbare under flytting, derfor er en god forsikring å anbefale.

Flytte selv?

Skal du flytte selv, er du ansvarlig for flyttelasset. Det er din oppgave å inneha nødvendige forsikringer. Man kan flytte uten forsikring, men da er du økonomisk ansvarlig for eventuelle skader på eiendeler. 

Er flytteforsikring inkludert i innboforsikring?

I mange tilfeller er flytteforsikring dekket av innboforsikring. Det vil si at innboforsikringen dekker skader og tyveri på innbo under transport, bæring og eventuelt mellomlagring. Sparebank1 har f.eks. en slik løsning gjennom Innboforsikring Topp. Om flytteforsikring er inkludert i innboforsikring, vil variere mellom forsikringsselskapene. Sjekk alltid opp betingelsene i din avtale først.

Benytte flyttebyrå?

Benytter du flyttebyrå er det flyttebyråets forsikring som gjelder. Her er du ikke dekket av din private innboforsikring. Før du velger flyttebyrå, sjekk opp hvilke betingelser de har for flytteforsikring. Insister på å vite hvilke selskap de er dekket gjennom, og hva innholdet i forsikringen er. Ikke velg et flyttefirma som ikke ønsker å avdekke dette.

Benytte flyttebyrå, men gjør deler av jobben selv

I dette tilfellet dekker en innboforsikring eiendelene når du håndterer dem. F.eks. hvis du har avtale om at du bærer og flyttebyrå står for transport. Da vil innboforsikringen dekke bæringen, mens forsikringen til flyttebyrået vil dekke transport. Men her er det viktig at du sjekker opp med ditt forsikringsselskap først. Hvilke regler som gjelder, vil variere mellom selskapene. 

Siste artikler:   Flytt Oslo   Flytte bedrift   Jeg skal flytte

innboforsikring flytte

Les også:  Best i test forsikring

Anbefalt forsikringsselskap

Mange forsikringsselskaper har gode forsikringsordninger for flytting. Ofte er det bakt inn i innboforsikring. Pris og betingelser vil variere mellom selskapene. Noen anbefalte aktører er:

  • Gjensidige
  • Dnb
  • Tryg
  • Sparebank1
  • If
  • Codan Forsikring
Flyttefot og forsikring – Noen råd på veien
  • Dokumenter dine eiendeler på forhånd. Ta bilder! Da står du sterkere i en forhandling med forsikringsselskapet.
  • Ikke ta det for gitt at innboforsikringen er inkludert flytteforsikring. Sjekk det opp på forhånd.
  • Skal du flytte med flyttebyrå, be om dokumentasjon på forsikring på forhånd.
  • Skal du tegne ny flytteforsikring. Innhent tilbud fra flere selskapet, for best pris og betingelser.

Kontakt

Aktuelt

10% Rabatt

Ved bestilling av flytting . Samme høye kvalitet bare bedre pris.