Frakte kjøleskap eller fryser

Hjelp med å frakte kjøleskap eller fryser?

CreaMan AS flyttebyrå bistår med flytting av kjøleskap og fryser i Oslo og omegn. Vi har høy kapasitet, og utfører oppdrag ofte samme dag. Kontakt for enkel fastpris.

Kaste kjøleskap eller fryser? 

Vår Søppeltaxi Oslo bistår med bæring og transport, hvis du skal kaste kjøleskap eller fryser. Sørger for at hvitevarene havner korrekt på gjenvinningsstasjonen. Kontakt for priser eller bestilling.

transport av kjøleskap
CreaMan AS bistår med bæring og transport når du skal flytte eller kaste kjøleskap og andre hvitevarer.

Relevant:   Pianoflytting Oslo  Flytte møbler  Frakte Tv eller flatskjerm

Flytte kjøleskap

Å flytte kjøleskap og fryser er utfordrende. De er tunge og store, i tillegg må man håndtere de forsiktige, i og med at de har elektronikk i seg. Flytting av kjøleskap bør gjøres av minimum to personer, da unngår man lettere skader på personer og gjenstander. 

Se våre sterke flyttekarer flytte kjøleskap.

Flytting av kjøleskap og fryser

Det å flytte til et nytt hjem er spennende , men også stressende. Det er mye som må gjøres, inkludert avslutting av strømavtaler, melde adresseendring og sende flyttemelding. I tillegg til dette, kommer selve flyttingen. De store gjenstandene er de mest utfordrende å flytte, da spesielt:

  • Kjøleskap
  • Fryser
  • Piano
  • Store møbler
  • TV – skjermer

God planlegging er viktig

Jo bedre planlegging, jo enklere blir flytting av kjøleskap. Se våre anbefalte tips under!

Planlegging

Fjern alt innehold (mat og drikke) fra kjøleskapet. Rengjør kjøleskapet grundig. Er det rim/is i kjøleskapet eller i fryseren? Husk å avrim, slik at det ikke smelter og lekker ut under flyttingen.  Etter at kjøleskapet er tømt og rengjort, kan strømmen kobles fra. Det bør gjøres minimum 2 timer, før kjøleskapet skal flyttes. Strømledningen rulles opp, og festes med tape på baksiden av kjøleskapet. 

Bæring

Under bæring, sørg for å være minimum to personer. Mål døråpningene slik at dere er sikre på å få kjøleskapet gjennom. Det er lurt å planlegge, slik at dere tar den enkleste og raskeste veien ut. Klarer døråpningene, og sørg for at det er fri vei, helt frem til flyttebilen. PS! Fjern gjenstander man kan snuble i, både inne i huset, men også ute. (som leker, steiner, planker osv) Er kjøleskapet veldig tungt, og må bæres opp eller ned trapper, bør du vurdere et flyttefirma. 

flytte kjøleskap
Kjøleskap og hvitevarer har delikate systemer, som gjør at de må håndteres forsiktig. Ofte er det hensiktsmessig å få bistand fra et flyttebyrå.

Transport av kjøleskap

Når man skal transportere kjøleskap, er det viktig å:

  • Plassere kjøleskapet på en rett og ren flate
  • Sikre det korrekt
  • Vurdere om det skal fraktes liggende eller stående
  • Kjøre forsiktig

Rett og ren flate

Plasser kjøleskapet på en rett og ren flate i varebilen. Det er viktig at det står på en jevn grunn, slik at det ikke tipper. Husk å fjerne smuss under, som kan skrape opp, og lage riper i kjøleskapet. Kost gjerne flaten under, før du setter det inn. 

Sikring

Det er viktig å sikre kjøleskapet under transport. Bruk tau eller remmer, oppe og nede for best sikring. Stram skikkelig til, slik det ikke kan bevege på seg. Bruk gjerne hjørnebeskyttere, slik at tauet eller remmene ikke skraper mot kjøleskapet. 

Frakte kjøleskap liggende eller stående?

Ideelt sett, bør det fraktes stående. Men kan man transportere kjøleskap liggende? Mange frakter kjøleskapet i biler, som ikke er høye nok, for å frakte stående. Selv om det ikke er optimalt, kan man frakte kjøleskap liggende. Da anbefales det, at det legges på siden. 

Kjør forsiktig 

Kjør forsiktig under transport. Det hjelper ikke å sette det på en ren og rett flate, og sikre det korrekt, hvis man ikke kjører forsiktig under frakt av kjøleskap. Ta det ekstra rolig over fartsdumper, og se etter hull og dumper i veibanen. Å treffe en dump i høy fart, kan skade elektronikken i kjøleskapet. 

Hvor lenge må kjøleskapet stå etter flytting?

Hvor lenge kjøleskapet må stå etter transport, avhenger av:

  • Hvor lang tid det tok å frakt det
  • Om det ble fraktet stående eller liggende
  • Type kjøleskap

Stabiliser kjøleskapet før det tas i bruk

Nå har du forhåpentligvis fått kjøleskapet inn i det nye hjemmet. Nå må det få stabilisert seg, før det kan tas i bruk. Sett kjøleskapet i en stående stilling, i minimum fire timer, slik at oljen får tid til å legge seg i bunn. Du kan koble til stømmen etter ca. 4 timer. Husk å sjekk at kjøleskapet har riktig temperatur (ca. 4 grader), før du legger inn mat og drikke. Det kan ta opptil et halvt døgn. 

frakte kjøleskap
Vårt flyttefirma utfører kvalitetssikret flytting i Oslo og omegn. Store og små oppdrag, på markedspris.

Frakt av kjøleskap og hvitevarer i Oslo 

Å flytte fryser og kjøleskap, kan være slitsomt og tidkrevende. Spesielt hvis man begynner å bli eldre, eller ikke har så mye krefter i kroppen, det kan være mange grunner. CreaMan AS flyttebyrå har flyttet mange hundre hvitevarer de siste årene, og bistår deg gjerne med flytting og frakt av kjøleskap og fryser. Tilbyr flyttehjelp i Oslo, Bærum, Asker, Lillestrøm, SKI og ellers i hele Viken fylke. Tilbyr også flyttevask og bortkjøring av søppel. 

Alt innen flytting og bortkjøring

Våre flyttekarer stiller opp for alt innen bæring, transport og kast av kjøleskap, hvitevarer og møbler. Flyttehjelp Oslo og nærliggende områder, for privat og bedrift. Rydder, bærer, losser og kjører bort! God flytteservice, til konkurransedyktige priser. Vi er en trygg partner når du skal flytte. Kontakt for et uforpliktende pristilbud!